Behandlingar

Implantat

Akut Tandvård
Kontakt

PROTESER

Proteser

På Aveny Smile ger vi människor en protes som inte kan urskiljas från naturliga tänder, inklusive tandköttet. Vi går så långt att vi till och med tonar tandköttet för att få det att se extremt naturligt ut.
Vårt mål är att du inte kommer att kunna berätta att du har en protes. Vi använder de bästa materialen, de bästa tänderna och de bästa teknikerna för att tillverka en helt underbar protes som kommer att lura alla. Ingen kommer veta att det är en protes!

Traditionella proteser

Traditionella proteser är proteser som hålls i munnen av inget annat än passiv retention. Detta innebär att avtryck tas av munnen (utan tänder) och proteser tillverkas exakt till det underliggande tandköttet. Människor som har denna typ av protes måste ibland använda proteslim för att hålla protesen på plats hela dagen.
Detta är speciellt fallet vid underkäks proteser eftersom ben- och tandköttryggen i underkäken inte är lika stor som den i överkäken. En typisk övre protes är vanligtvis lite mer stabil eftersom den använder ytan på gommen för att hålla protesen på plats.

“Over-denture”

Detta är en protes som i huvudsak är fäst vid två tandimplantat. Du kan se hur detta alternativ hjälper till att stabilisera och behålla protesen i munnen. Tandprotesen “klickar” fast i de två positionerna och lyfts ur enkelt. Detta är det näst bästa protesalternativet för långvarig användning. På Aveny Smile tror vi på livskvalitet och denna kan höjas markant genom att skaffa en overdenture, speciellt i underkäken för annars kan en vanlig heltprotes flytta runt, vilket gör det svårt att prata, äta och njuta.

Bättre liv genom bättre munhälsa!

Boka din tid idag hos Aveny Smile och börja din resa mot ett underbart leende.